Stichting Moeke

Een maaltijd, zo simpel kan het zijn.

Even voorstellen

Hallo Allemaal,

Ik ben Eveline Warnar, 39 jaar en moeder van een zoon van 11 en een dochter van 9.

En ik mag Stichting Moeke gaan helpen. Hoe leuk is dat?!

Ellen vroeg me om mezelf even voor te stellen op de website. LOL, daar ben ik dus echt niet goed in. Kletsen kan ik heel goed, maar opschrijven en dan laten weten wie ik ben is een heel ander verhaal.

Ik ben iemand die een heleboel mee heeft gemaakt. Je zou er een boek over kunnen schrijven. Ik heb onder andere 3 en half jaar lang chemo-tabletten gehad vanuit het ziekenhuis in Leiden. Hiervoor moest ik wekelijks van Kampen naar Leiden reizen. Dit koste mijn gezin en mij zoveel energie. Tijdens mijn ziekte gebeurde er zo ontzettend veel in en om ons gezin dat ik het allemaal niet meer kon bolwerken. Zowel fysiek als mentaal niet meer. Ik raakte daardoor ook nog eens mijn banen kwijt, mijn man raakte zijn baan kwijt en al met al hadden wij zoveel inkomstenderving dat we onze hypotheek niet meer konden betalen en daardoor zelfs ons huis moesten verkopen. Er gebeurde zoveel dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest.

Gelukkig kwam ik in contact met Stichting Moeke. Zij hebben mij destijds heel fijn geholpen. Gewoon  door even niet na  te hoeven denken over wat te eten of over hoe we de boodschappen weer in huis kregen. Dat heeft ons enorm geholpen! Daarnaast heb ik aan Ellen echt een vriendin over gehouden. Zij stond niet alleen met eten voor me klaar, maar ook met een luisterend oor. Ze begreep in een wereld vol onbegrip waar ik zo mee worstelde. Vanaf het moment dat je beseft dat je hulp nodig hebt is het namelijk nog een hele lange weg voordat je ook daadwerkelijk de hulp krijgt die zo hard nodig is. Bij Moeke is het bellen of appen en er wordt gelijk geholpen. Dat is wel zo prettig!

Nu ik eindelijk van mijn ziekte aan het herstellen ben wil ik zo graag iets terug doen. Ik ben momenteel nog afgekeurd, maar ondertussen zoekend naar wat ik nu eigenlijk wil gaan doen. Mijn hart ligt in de horeca, maar door de tumor in mijn voet was dit niet meer mogelijk. Daardoor ben ik destijds overgestapt naar een administratieve functie. Maar in de politiek ligt ook nog wel een interesse. Ondertussen bereik ik straks ook een leeftijd wat het moeilijker maakt om een leuke baan te vinden. Toen dacht ik ineens aan St. Moeke. Dat kan alles ineen zijn voor mij.

 Bij Moeke mag ik lekker koken, ik kan een stukje administratie doen, ik  kan op die manier iets terug doen voor Ellen en ik mag mensen gelukkig maken. Hoe mooi is dat?!

Ik heb er zin in!

Veel liefs,

Eveline Warnar-Toetenel

Comments are currently closed.