Stichting Moeke

Een maaltijd, zo simpel kan het zijn.

Over MOEKE

Wie is MOEKE?

MOEKE zorgt in de gemeente Kampen voor gezinnen waar koken even een opgave is door bv een ernstig of chronisch zieke kind, zieke partner, sterfgeval…. Zodat zij weer energie hebben om honderd procent te kunnen zorgen voor hun kind of partner. MOEKE doet dat in de vorm van het leveren van eenvoudige, gezonde maaltijden. Om het leven net iets makkelijker te maken. Want, een van de eerste struikelblokken van ouders met zieke kinderen is vaak praktisch van aard: Wat eten we vandaag? Wie gaat de boodschappen doen? En: wie kookt? MOEKE is een stichting die vanuit een warm hart ouders wil steunen in een moeilijke tijd.

Hoe werkt MOEKE?

MOEKE wil deze gezinnen vijf dagen achter elkaar helpen in deze eerste levensbehoefte te voorzien. Misschien ook wel meer dagen in de toekomst, maar dat kan pas wanneer er voldoende fondsen zijn om dit te bekostigen. Eventueel is, tegen betaling van een kleine bijdrage, deze termijn ook worden verlengd tot een maand. Of, als er sprake is van langdurige behandelingen, misschien wel voor langere periode of vaker. Het is de bedoeling dat ouders de gezinsmaaltijden van MOEKE in hun eigen keuken opwarmen. De families krijgen de maaltijden diepgevroren aangeleverd, in een familieverpakking. Met een instructie hoe ze de maaltijd compleet kunnen maken, met bijvoorbeeld rijst of aardappelen. Het is de bedoeling in de hele maaltijden kant en klaar af te leveren.

De familie hoeft dan alleen nog maar ‘s morgens de familieverpakking van MOEKE’s maaltijd van die avond uit de vriezer te halen en op te warmen rond etenstijd. En voilà: een snelle, gezonde maaltijd voor het hele gezin staat op tafel. Er blijft zo meer tijd en energie over voor andere dingen.

Voor wie is MOEKE?

MOEKE is gezinnen waar koken op de achtergrond is beland door omstandigheden. Gezinnen wiens leven zo op de kop staat, dat het koken van een warme maaltijd even te veel kan zijn. Ouders die dat wel graag willen, maar daar even niet de kracht voor hebben. Je kan jezelf of een gezin dat ons nodig heeft simpel opgeven op deze  pagina.

MOEKE als cadeautje

MOEKE moet echt een cadeautje zijn, helaas kunnen wij dit niet kosteloos doen. We doen dat mbv de richtlijnen van het NIBUD . Dit is voor ons het maximum.  Volgens NIBUD betaal je voor een gezin met 2 ouders met 2 kinderen (van 7 en 10 ) een bedrag van 7,46 per dag. Kijk voor de eigen bijdrage bij t kopje wat kost MOEKE.

Schuif aan bij MOEKE! Steun MOEKE in haar wens deze gezinnen een handje te helpen met het vervullen van een eerste levensbehoefte: gezonde, lekkere maaltijden in een moeilijke periode voor het hele gezin.

Toekomstplannen zijn  dat daarnaast de mogelijkheid komen om een avond een feestelijk gedekte tafel te krijgen gewoon omdat het gezellig is. Een leuke gift basket. Iets leuks en gezelligs wil MOEKE daarvan maken. Is er iets te vieren, dan maken we een mooie taart.