Stichting Moeke

Een maaltijd, zo simpel kan het zijn.

Ervaringen

Manon de reden dat Stichting MOEKE er nu is:

Ik weet het nog goed: mijn wereld was langzaam onder mijn voeten aan het weg zakken, mijn handen in het haar, plannen regelen hoe we Yannick alles om Yannick gepland kregen. Ziekenhuis, revalidatiecentrum, zorgverzekeraar etc., het waren er toendertijd geen 1 of 2 per jaar c.q. maand, het waren er 1 of 2 per dag, soms hele dagen ziekenhuis, soms hele dagen zorgen, bellen, regelen. Dit alles alleen om Yannick, maar er was meer, andere leden van het gezin, huishouden, de was en dan die verraderlijke boodschappen, het kost ten eerste tijd om het te doen, maar je komt ook mensen tegen die aan je vragen hoe het gaat, mensen die vinden iets tegen je te moeten zeggen, die zich met je bemoeien. Soms heel lief, soms helemaal niet….

Ineens als een goede fee stond ze voor onze deur, met een gezonde, lekkere maaltijd voor die avond……….helemaal niet hoeven koken, geen boodschappen hoeven doen en misschien wel belangrijker, niet bedenken wat we gaan eten, het stond gewoon voor de deur!! Dat is kort gezegd gewoon een CADEAU! Ik heb het als een warm bad gevonden dat er een persoon de moeite neemt om dat voor jou te doen, gewoon omdat zij vond dat wij dat nodig hadden……wat ik al schreef EEN CADEAU!

Stg Moeke is een feit………..logisch……..want zoveel warmte maakt dat het eten ineens niet meer een tussendoortje wordt, maar weer even een maaltijd!!

Heidi:

Waarom is het zo fijn: het is al fijn dat iemand aan je denkt en bedenkt dat het heel lastig is als je toch al van alles aan je hoofd hebt om ook nog gezond te koken. Het nadeel van kant en klaar in de supermarkt is dat het stijf staat van het zout en als je pech hebt nog van andere toevoegingen om het langer houdbaar te maken. Jouw maaltijden zijn vers gekookt en gelijk ingevroren. Daar kan de supermarkt niet tegen op met hun kleffe hap. Er zit veel smaak aan en je proeft het natuurlijke product.  Dus je krjigt er energie en vitamines van, die je juist dan zo heel goed kan gebruiken en juist dan er zo verschrikkelik bij inschieten (snackbar is ook kant en klaar) En dat houdt je energie op peil, waardoor je beter kan omgaan met de uitdagingen die je elke dag weer tegenkomt met een kind onder behandeling. Ook het kind kan het goed gebruiken om goed te eten en energie te hebben.