Stichting Moeke

Een maaltijd, zo simpel kan het zijn.

Soms raakt het ons best hard

Soms heb je van die dagen dat je behoorlijk gemixte gevoelens hebt. Vandaag was voor ons (lees Ellen en Eveline) zo’n dag.

Vandaag werden we gebeld door een wat oudere man. Hij had onze folder van Icare gekregen. De man is nog best wel zelfstandig, maar koken lukte hem niet meer en hij had echt behoefte aan een gezonde maaltijd. Omdat wij al onderweg waren om flessen te verzamelen konden wij er met een uurtje zijn. Dit werd duidelijk gewaardeerd.
Aangekomen bij meneer stond hij ons al op te wachten in de deuropening. We hadden een lekkere zomerstampot met gehaktballetjes in tomatenjus voor meneer meegenomen. We hebben even met hem zitten praten en toen werd ons al gauw duidelijk hoe emotioneel en eenzaam hij was. Dit gaat je niet in de kouwe kleren zit moet ik eerlijk bekennen. We hebben uitgelegd dat we morgen z’n vriezer zullen vullen met lekkere gezonde maaltijden. Na het gesprek even gebeld met de thuiszorg en hulp om te laten weten dat we deze man gaan helpen en om de lijntjes kort te houden.
Om half 4 werden we opnieuw gebeld door deze meneer. Hij vertelde dat hij al had gegeten en dat hij het echt heerlijk vond. En of hij het goed had begrepen dat we morgen meer maaltijden zouden brengen. Uitgelegd dat hij het goed heeft begrepen en dat hij ons morgen weer zal zien. Je voelde de last van schouders glijden.
Dan springen de tranen in je ogen. Juist voor dit soort mensen doen wij wat we doen. Heerlijk koken en hopen dat er van genoten wordt. De rust geven aan deze mensen die het zo hard nodig hebben.

Zo dankbaar dat we deze meneer kunnen helpen. Maar ook onwijs triest dat we zo’n man niet de aandacht kunnen geven die hij zo nodig heeft.
We zouden zoveel meer willen doen.

Wij zijn heel blij dat de zorg instanties ons ook weten te vinden zodat wij juist dit soort mensen mogen helpen door hen te voorzien van een maaltijd.

Stichting MOEKE zo simpel kan het zijn!

Comments are currently closed.